Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједница Републике Српске разговарала са амбасадором Мађарске у БиХ

Предсједница Републике Српске разговарала са амбасадором Мађарске у БиХ 

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са амбасадором Мађарске у БиХ Кристијаном Пошом.
На састанку је разговарано о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о интензивирању сарадње и искуствима Мађарске у контексту евроинтеграција.
Предсједница Цвијановић је изразила задовољство чињеницом да је Република Српска у децембру прошле године завршила процес формирања власти, чиме је показан пуни демократски капацитет, али и обезбијеђена политичка и институционална стабилност.
У разговору са мађарским амбасадором, предсједница Цвијановић је истакла да је Република Српска, као и њено име, дејтонска категорија, те да су због тога покушаји њеног оспоравања антиуставни и као такви унапријед осуђени на неуспјех.
Предсједница Републике је изразила опредијељеност Републике Српске ка евроинтеграцијама, те додала да је претпоставка за наставак европског пута формирање власти на нивоу БиХ, као и поштовање раније усаглашеног механизма координације, који подразумијева уважавање уставних надлежности свих нивоа власти у БиХ.