Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједница Републике Српске присуствовала свечаној сједници Скупштине општине Шамац поводом 15. априла – Дана општине

Предсједница Републике Српске присуствовала свечаној сједници Скупштине општине Шамац поводом 15. априла – Дана општине 

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас свечаној сједници Скупштине општине Шамац поводом 15. априла – Дана општине.

Предсједница Републике Српске изјавила је да општина Шамац можда најбоље показује веома добру синергију рада републичке и општинске власти и нагласила да ће такав начин рада бити настављен са свим локалним заједницама у Српској.

Предсједница Цвијановић навела је да је Влада Српске у протеклих неколико година у Шамац уложила 70 милиона КМ.

Предсједница Републике подсјетила је да је за санирање посљедица поплава Влада издвојила 40 милиона КМ, од чега више од 13 милиона у оквиру ваучера за помоћ појединцима чије су куће оштећене.

„Низ је различитих пројеката. Прошле године је само 630.000 КМ уложено у вртић у Обудовцу, те за локалну инфраструктуру и друге пројекте значајне за општину. Договорили смо да ове године наставимо са заједничком активношћу улагања, уз средства која је већ одобрила Влада Србије, а износе 100.000 КМ за реконструкцију школе у Обудовцу“, истакла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је најавила да ће из кабинета предсједника Српске бити издвојена средства за још једну основну школу у Шамцу, у Горњој Слатини.

„Развој општине Шамац је саставни дио укупног развоја Републике Српске. У сарадњи са свима, уз велики ангажман Србије, не само у вријеме поплава, имали смо велике инвестиције у свим општинама“, рекла је предсједница Цвијановић, честитајући становницима Шамца Дан општине.

Предсједница Републике Српске присуствовала је парастосу и положила вијенац палим борцима одбрамбено отаџбинског рата на централном споменику на Градском тргу у Шамцу.

Предсједница Цвијановић разговарала је данас и са руководством општине Шамац.