Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске честитао БОРС-у Крсну славу

Предсједник Републике Српске честитао БОРС-у Крсну славу 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку Борачкој организацији Републике Српске поводом Крсне славе – Митровдана.
„Поводом Крсне славе Борачке организације Републике Српске – Митровдана, свим борцима Републике Српске и породицама погинулих и несталих бораца упућујем најискреније честитке.
Крсна слава у традицији српског православног народа саздана је од узвишених и племенитих осјећања посвећених миру, слободи и заједништву, као што је била борба и херојски пут бораца Републике Српске у протеклом отаџбинском рату.
Страдања и жртве које су борци поднијели у Одбрамбено-отаџбинском рату не смију бити заборављене, оне нас трајно обавезују да чувамо, градимо и јачамо Републику Српску и њене институције.
Посебна пажња мора бити усмјерена на побољшање положаја бораца, породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, што се кроз дијалог са Борачком организацијом континуирано одвија.
Желим вам да крсну славу прославите у добром здрављу, миру и заједништву како и налаже традиција и обичаји нашег народа.
Нека вам је срећно и благословено“, наведено је у честитки предсједника Републике Српске.