Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске у званичној посјети Бону

Предсједник Републике Српске у званичној посјети Бону 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик борави данас у званичној посјети Бону на позив управе Дојче телекома.

Предсједник Додик се састао са члановима управе ове компаније, те посјетио Центар за сајбер одбрану Дојче телекома.

Предсједник Републике Српске оцијенио је веома успјешним данашње састанке у Бону и захвалио управи „Дојче телекома“ на рјешењима која су понудили с циљем успостављања сарадње са Српском.
„Разговарао сам са члановима Управе ‘Дојче телекома’ задуженим за иновације и сарадњу са другим државама, као и са најважнијим људима из Центра за сајбер одбрану, односно за борбу против сајбер криминала о могућој сарадњи са Републиком Српском, као и могућностима едукације наших људи и имплементације неких пројеката“, рекао је предсједник Додик.
Предсједник Српске је нагласио да ће веома брзо, већ у току године, бити разрађена стратегија сарадње и акциони план имплементације неких одредаба које су данас договорене.
„У сваком случају била је ово успјешна посјета током које ми је презентован рад једне од најмоћнијих фирми у свијету која се бави не само телекомуникацијама и информационим технологијама, него и борбом против сајбер криминала, за шта смо и ми заинтересовани“, истакао је предсједник Додик.
Предсједник Републике је нагласио да је разговарано и о пројектима „паметних и сигурних градова“.
„Са руководством ‘Дојче телекома’ договорено је да у оквиру пилот пројекта одаберемо једну од локалних заједница у Српској како бисмо примијенили достигнућа и рјешења ове компаније која се односе на концепцију паметних и сигурних градова“, истакао је предсједник Српске.
Предсједник Додик је оцијенио да је веома важно успоставити добро сарадњу са компанијама попут „Дојче телекома“.