Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске разговарaо са шефом мисије ОСЦЕ-а у БиХ

Предсједник Републике Српске разговарaо са шефом мисије ОСЦЕ-а у БиХ 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарaо је данас у Бањалуци са Брусом Бертоном, шефом мисије ОСЦЕ-а у БиХ.

Предсједник Додик захвалио се Брусу Бертону на честиткама за избор на функцију  српског члана Предсједништва у БиХ, нагласивши да ће се залагати за поштовање Устава и Дејтонског споразума како је написан, те за очување мира и видљив економски напредак.

Предсједник Републике Српске и новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ нагласио  је да ће радити у складу са Уставом и да ће његов почетни чин на новој функцији бити враћање унутрашњег суверенитета БиХ, односно залагање за укидање функције Високог представника у БиХ и удаљавање странаца из Уставног суда БиХ.

Предсједник Додик рекао је  да ће се залагати за европски пут  и поштовање војне  неутралности БиХ, односно њену демилитаризацију, а против војних интеграција,  те да  Срби у парламенту БиХ неће радити на штету Бошњака и Хрвата.

Предсједник Републике Српске се захвалио шефу ОСЦЕ-а на досадашњој коректној сарадњи и помоћи са жељом да се таква сарадња настави.