Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске разговарао са руководством Рафинерије нафте Брод

Предсједник Републике Српске разговарао са руководством Рафинерије нафте Брод 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да се у разговору са руководством Рафинерије нафте у Броду увјерио да је све под контролом и да ће бити предузете све неопходне мјере да би се спријечила и умањила штета након синоћног пожара и експлозије у тој рафинерији приликом чега је погинуо један радник, а десет их је повријеђено.
Предсједник Додик је рекао да већ функционише и ради значајан дио ове рафинерије, те да ће стање у будућом периоду бити нормализовано.
„Радници који су радили имали су висок степен самосвијести и одговорности, учинивши све да предузму сигурносне мјере попут завртања вентила /да не долази до дотока гаса/ и осталог. Ризиковали су животе да спријече опсег и ширење тог пожара“, рекао је предсједник Додик новинарима у Броду након састанка са руководством Рафинерије нафте, коме су присуствовали бројни министри у Влади Српске и руководство општине Брод.
Предсједник Српске је нагласио да је вођство Рафинерије предузело све мјере на спречавању ове хаварије, наводећи да су ангажовани сви државни органи и институције који ће дјеловати јединствено како би био откривен узрок овог инцидента.
„Дјеловаћемо јединствено и да бисмо се, заједно са руководством Рафинерије, упутили у санацију штете и успостављање основне функције ове компаније – производње нафте и нафтних деривата. Државни органи су ангажовани још синоћ и раде на томе са службама ове рафинерије“, рекао је предсједник Додик.
Предсједник Републике је нагласио да се у Рафинерији догодио немио инцидент у коме је, нажалост, страдао један радник, а неколико их је повријеђено.
„Моје саучешће породици страдалог радника. Посјетио сам повријеђене раднике у добојској болници `Свети апостол Лука` и сви они су ван животне опасности“, рекао је предсједник Додик.
Предсједник Српске је навео да су, према оцјени руководства Рафинерије, ватрогасна јединица Рафинерије и ватрогасци општине Брод дјеловали ефикасно, координисано и успјешно на гашењу пожара.