Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске разговарао са руководством Покрета „Позитивне снаге Српске“

Предсједник Републике Српске разговарао са руководством Покрета „Позитивне снаге Српске“ 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Српске Жељка Цвијановић истакли су данас у Бањалуци да је од изузетног значаја и треба подржати концепт Покрета „Позитивне снаге Српске“, у чијем фокусу су култура, просвјетна и духовна обнова као темељи сваког друштва.

Предсједник Додик је нагласио да су „Позитивне снаге Српске“ нова вриједност на политичком и јавном небу Републике Српске.

„Мислим да је веома важно да постоји оваква организација и оно што су учинили до сада треба да буде подржано. Њихове активности морају бити систематски подржане посредством буџета или на неки други начин“, рекао је предсједник Милорад Додик након састанка са руководством Покрета.

Предсједник Републике је подсјетио да функционери Републике Српске промовишу позитивну страну Републике и не дозвољавају њено умањење и понижење.

„Као будући члан Предсједништва БиХ ћу учинити све да сав терет притиска на Републику Српску примим на себе и не дозволим да то буде према институцијама. Бићу прва брана негативном утицају према Републици Српској, а прошло је вријеме било каквих промјена Устава да би био избрисан префикс Српска. То се неће десити јер је српски народ конститутиван, а Република Српска чини БиХ“, поручио је предсједник Додик.

Предсједник Републике је поновио да ће учинити све да буде поштиван Устав и његове вриједности.

„Кршење Устава и Дејтонског споразума дигло се као врлина, а желим да на сцену вратим снагу Устава и писане норме. Мораћемо све да преиспитамо у том погледу и на дневни ред се мора ставити питање везано за индиректне порезе, судове, тужилаштва који срамно пресуђују за злочине над Србима“, рекао је предсједник Додик.