Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске разговарао са хрватским чланом Предсједништва БиХ

Предсједник Републике Српске разговарао са хрватским чланом Предсједништва БиХ 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је вечерас у Мостару са хрватским чланом Предсједништва БиХ Драганом Човићем.
Предсједник Републике Српске сматра да економија и социјални систем БиХ не могу издржати терет мигрантске кризе и да би најбоље било спријечити долазак миграната у БиХ.
„То треба да буде примарни циљ и задатак“, оцијенио је предсједник Додик. Према ријечима предсједника Републике Српске, мигранти који дођу у БиХ, веома ће тешко отићи, јер се немају гдје вратити, а даље не могу. „Ми не желимо да имамо овдје огромну концентрацију тих људи, ја поштујем и разумијем њихову муку, али наша економија и наше друштво не могу да прихвате терет такве врсте“, истакао је предсједник Српске.
Предсједник Додик сматра да у БиХ има сасвим довољно структура безбједности и агенција које могу у координацији да обезбиједе контролу границе и да је потребно да се само донесе одлука о томе.
Коментаришући неке оцјене о томе да Влада Републике Српске није надлежна за ово питање, предсједник Додик је поручио да је Српска надлежна за то јер се и ње тиче.
Предсједник Републике је изразио жаљење што није дошло до измјена Изборног закона и рекао да апсолутно подржава принцип да један народ не бира другом представнике. Наводећи да је у БиХ очигледно и даље на сцени игнорисање реалности, предсједник Републике је рекао да жели да подржи принцип да сваки народ бира своје представнике. „БиХ може да буде стабилна уколико је тако, а уколико је другачије, онда то уноси нове калкулације, спекулације и немире и може значајно да усложни међунационалне односе. Зато би било фер и коректно да ојачамо тај принцип да свако бира своје представнике“, истакао је предсједник Додик.