Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске разговарао са начелником Модриче

Предсједник Републике Српске разговарао са начелником Модриче 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Модричи са начелником ове општине Младеном Крекићем. Предсједник Републике Српске изјавио је да ће Влада Српске подржати реализацију инфраструктурних пројеката у Модричи, стратешки важној општини за Српску.
„Влада Републике Српске у Модричи финансира изградњу 22 стана, чиме ће бити ријешен велики проблем расељених лица смјештених у колективном центру у Модричи“, рекао је предсједник Додик новинарима након састанка са руководством општине Модрича.
Предсједник Републике је навео да је на састанку са начелником општине Модрича Младеном Крекићем и његовим сарадницима било ријечи о приватизацији предузећа „Водовод“ и обавези да овај проблем буде ријешен.
Предсједник Српске је рекао да је подржао активности у вези са наставком изградње раскрсница са кружним током у граду, те рјешавање инфраструктурних проблема у новим насељима, али и другим мјесним заједницама у Модричи.
Предсједник Додик је подсјетио да су у Модричи од 2014. године ријешени готово сви проблеми када је ријеч о заштити од великих вода, од којих је општина имала велику штету.
„Средствима Фонда солидарности Републике Српске и локалне управе су, убрзо након поплава, оспособљене све јавне функције“, навео је предсједник Милорад Додик.