Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске разговарао са првим замјеником високог представника и супервизором за Брчко дистрикт

Предсједник Републике Српске разговарао са првим замјеником високог представника и супервизором за Брчко дистрикт 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањој Луци са првим замјеником високог представника и супервизором за Брчко дистрикт Денисом Херном.
Вријеме снажног интервенционизма међународне заједнице оличене у ОХР-у, и наметање рјешења мимо Устава и овлаштења која има високи представник су прошлост, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик током састанка са Денисом Херном, нагласивши да је таква пракса удаљила БиХ од демоктратских процеса и потребе за тражењем консензуса. Међународни интервенционизам само штети БиХ, рекао је предсједник Додик истакавши да је он увијек за договор легално изабраних политичара у БиХ.
Република Српска је чврсто опредијељена за европске интеграције и чини све да се брже креће на том путу, рекао је предсједник Додик. Он је супервизора за Брчко подсјетио и на недавну одлуку Народне скупштине Републике Српске о војној неутралности за коју се залаже Република Српска.
Што се тиче Брчко дистрикта, Република Српска је изузетно посвећена развоју и напретку Дистрикта и чини све да помогне добре пројекте у Брчком.
Предсједник Додик информисао је супервизора Херна и о економским показатељима у Републици Српској који говоре да Српска биљежи раст и добре резултате у многим сегментима.
Предсједник Републике и супервизор за Брчко размијенили су мишљења и о осталим актуелним питањима у Републици Српској и БиХ.