Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске разговарао са начелником општине Пале

Предсједник Републике Српске разговарао са начелником општине Пале 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао са начелником општине Пале Бошком Југовићем.
Предсједник Додик изјавио је данас да подржава план начелника општине Пале Бошка Југовића да фабрика „Фамос Коран“ буде откупљена и претворена у индустријску и пословну зону.

„Са Владом Републике Српске рјешава се питање `Корана` и те локације која је једина могућа за будућу индустријску и пословну зону“, рекао је предсједник Додик на Палама, наводећи да је већ дозначен одређени износ како би та локација била откупљена од суда, односно из ликвидационог поступка, и постала власништво општине.

Предсједник Републике је истакао да подржава активности локалне управе и начелника општине у обнављању градске инфраструктуре и додао да ће, уз помоћ недавно одобрених средстава Владе Србије намијењених Палама, бити успјешно окончана реконструкција комплетне путне инфраструктуре у овом мјесту.

Подсјећајући да је данас посјетио мјесто радова на Јахорини, предсједник Додик је рекао да су на овој планини отклоњени неки проблеми у вези са путном инфраструктуром.

„Биће изграђен пут који ће омогућити бржу комуникацију у самом зимском центру“, навео је предсједник Милорад Додик и констатовао да ће тиме већ ове године значајно бити отклоњене гужве и створени услови за угоднији боравак на овој олимпијској планини.

Када је ријеч о изградњи нове болнице у Источном Сарајеву, предсједник Додик је рекао да је данас добио увјеравања да су рокови одрживи и да ће ова здравствена установа у септембру идуће године сигурно бити завршена и опремљена.

Предсједник Републике је најавио да ће Влада Републике Српске са локалним структурама размотрити њихове планове за идућу годину, прије свега када је ријеч о путевима.

Према ријечима предсједника Додика, у 2018. години требало би да буде реконструисано 450 километара магистралних и регионалних путева који су основ за развој привреде и саме Републике Српске.