Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске разговарао са послаником Бундестага др Александером Нојeм

Предсједник Републике Српске разговарао са послаником Бундестага др Александером Нојeм 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са послаником Бундестага др Александером Нојeм.
Предсједник Републике информисао је Александера Ноја о актуелним политичким и економским питањима у Републици Српској, истичући да све институције Републике Српске функционишу.
Приоритет Републике Српске је мир и стабилност, а наш главни политички циљ је јачање аутономије коју је Република Српска добила међународним споразумом у Дејтону, нагласио је током разговора предсједник Додик.
Предсједник Републике је госта из њемачког парламента упознао и са природом односа у самој БиХ, аспирацијама појединих етничких група, и оквиром у којем се три народа и два ентитета могу кретати, а дефинисани су Дејтонским мировним споразумом.
Међународни интервенционизам, који је по правилу ишао на штету Републике Српске, као и стереотипи о Србима и Српској који још оптерећују поједине западне метрополе, чињенице су са којима се такође суочава Република Српска, рекао је предсједник Додик.
Предсједник је инфоримисао господина Ноја и са намјером да Република Српска кроз своје највише законодавно тијело прогласи војну неутралност, истичући да Српска и даље остаје посвећена процесу европских интеграција.