Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске разговарао са делегацијом Санкт Петербурга

Предсједник Републике Српске разговарао са делегацијом Санкт Петербурга 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће од 1. јуна боравити у Санкт Петербургу на форуму који се традиционално организује под покровитељством предсједника Руске Федерације.

„Имаћу прилику да се тамо сретнем са важним људима, између осталог и са градоначелником Санкт Петербурга Георгијем Полтавченком, који је велики пријатељ Републике Српске и помаже сарадњу овог града и Републике Српске“, навео је предсједник Додик.

Предсједник Републике је након састанка са делегацијом Санкт Петербурга, коју предводи замјеник градоначелника Сергеј Николајевич Мовчан, рекао да сарадњу са овим градом треба проширити, те да су данас изнесене идеје о томе.

„Наша улога је да та сарадња буде још боља и да покаже конкретне резултате“, поручио је предсједник Додик.

Предсједник Републике Српске додао је да је данашњи састанак дио континуитета у сарадњи јер Санкт Петербург и Република Српска развијају све значајнују сарадњу у свим сегментима, од привреде и образовања до културе, а организоване су и многе манифестације на обје стране.

Предсједник Додик је рекао да ће данас у Бањалуци бити отворена изложба о страдању Санкт Петербурга у Другом свјетском рату и приказани одређени документарни филмови, док ће вечерас бити одигран балет.

„Делегацију Санкт Петербурга чине најважнији људи из ресора управе града, а овај руски град недавно је посјетила наша делегација из области здравства. Они су у Русији видјели потенцијале који су могући у развоју здравствених услуга и свега што је важно за успјешну сарадњу“, навео је предсједник Додик.