Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске разговарао са начелником општине Језеро

Предсједник Републике Српске разговарао са начелником општине Језеро 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас са начелником општине Језеро Снежаном Ружичић.

Предсједник Републике Српске изјавио је данас у Језеру да би институције Српске у наредном периоду за запошљавање у неразвијеним локалним заједницама требало да обезбиједе 20 милиона КМ.“На тај начин желимо побољшати запошљавање и утицати на развој реалног сектора, што нам је циљ и у општини Језеро. Наш циљ јесте да помогнемо општинама попут Калиновика, Рудог и гдје је присутно исељавање становништва“, рекао је предсједник Додик.
Предсједник Републике Српске је истакао да је у општини Језеро потребно обезиједити организационе јединице пензијско-инвалидског осигурања, „Пошта“ и све што је неопходно за функционисање локалних заједница.
„Овдје смо дошли данас да ријешимо неке од проблема. У појединим општинама смо спремни да изградимо фабрике, што би било базирано на локалним ресурсима, а дали бисмо их на располагање локалним заједницама“, додао је предсједник Додик.
Он је оцијенио да је руководство општине Језеро посвећено рјешавању проблема становништва ове локалне заједнице.
„Овдје раније није постојало ништа осим начелника општине који се бахато понашао и дугови су се само гомилали. Сада је стабилизована укупна ситуација, што ствара могућност да буду саниране ствари које су до сада биле лоше јер из општинског буџета сада могу само да буду измириване раније обавезе“, нагласио је предсједник Додик.
Он је навео да се очекује од контролних и органа гоњења да сваки приступ који је ишао на штету грађана, као у ранијем периоду у Језеру, буде адекватно санкционисан.
„У Језеру мора бити стабилизован буџет, а у наредних 60 дана ћемо видјети да финансијски помогнемо ову општину. Посредством институција Српске успоставићемо нови облик организовања комуналног предузећа, а проблем је и фискултурна сала и дјечији вртић који ћемо градити веома брзо“, рекао је предсједник Додик.
Он је додао да је потребно санирати и локалне путеве, што ће помоћи и институције Српске.
Састанку су присуствовали и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић.