Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске разговарао са шефом Делегације и специјалним представником Европске уније у БиХ

Предсједник Републике Српске разговарао са шефом Делегације и специјалним представником Европске уније у БиХ 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањој Луци са шефом Делегације и специјалним представником Европске уније у БиХ Ларс Гунар Вигемарком.
Тема састанка предсједника Додика и амбасадора Вигемарка била су актуелна политичка питања у Републици Српској и БиХ са нагласком на њиховом европском путу.
Предсједник Републике Српске рекао је да Република Српска подржава европски пут БиХ , да на том путу жели да буде видљива у складу са својим овлаштењима и правима, нагласивши опредјељеност Републике Српске за наставак економских реформи и очување стабилности.
Предсједник Додик изнио је мишљење да су непотребна и контрапродуктивна залагања појединих структура да се одређене контраверзне политичке теме покушају наметнути као приоритетне у односу на теме од заједничког интереса. С тим у вези изражена су обострана очекивања да ће предстојећи период бити обиљежен конструктивним политичким дијалогом и активностима.