Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске присуствовао свечаној академији поводом 43 године рада и развоја Универзитета у Бањој Луци

Предсједник Републике Српске присуствовао свечаној академији поводом 43 године рада и развоја Универзитета у Бањој Луци 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас свечаној академији поводом 43 године рада и развоја Универзитета у Бањој Луци.
Предсједник Републике Српске рекао је да је Универзитет у Бањалуци, који обиљежава 43 године рада, оставио неизбрисив печат у развоју Српске и поручио да је потребно уложити још доста напора и материјалних средстава да капацитети универзитета буду ојачани и сврстани у ред референтних установа у региону и свијету.
„Многи студенти овог универзитета данас су на важним мјестима, руководе друштвом и доносе важне одлуке, а тако ће бити и у будућности. Многи од њих отишли су на престижна мјеста диљем свијета, што говори да овдје имамо талената, али и систем образовања који може да припреми младе студенте“, рекао је предсједник Додик.
Предсједник Српске оцијенио је да је веома важна чињеница да Бањалука толико година има свој универзитет.
„Наша јавна политика јесте да подржимо јавне универзитете у Бањалуци и Источном Сарајеву. Сматрамо да морамо уложити још доста напора и материјалних средстава да ојачамо капацитете универзитета и да га сврстамо у ред референтних универзитета у региону и свијету“, истакао је предсједник Додик.
„Овдје сам да им честитам Дан Универзитета и пожелим успјех свим професорима и свим студентима на добробит града, народа и Републике Српске у цијелости“, рекао је предсједник Српске.