Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске присуствовао слављу поводом освештења Храма Васкрсења Господа Исуса Христа у Станарима

Предсједник Републике Српске присуствовао слављу поводом освештења Храма Васкрсења Господа Исуса Христа у Станарима 

Предсједник Републике Српска Милорад Додик рекао је данас у Станарима да ова локална заједница од свог формирања 2014. године успјешно рјешава своје проблеме и да је данас једна од најперспективнијих и најдинамичнијих општина у Српској.

„Драго ми је што видим да општина Станари напредује. Напредак је свугдје гдје се изгради храм и обезбиједи да народ ту може да долази“, рекао је предсједник Додик у Станарима, гдје је данас присуствовао слављу поводом освештења Храма Васкрсења Господа Исуса Христа.

Предсједник Републике је подсјетио да је храм изграђен у спомен погинулим борцима са подручја општине Станари у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник Републике Српске је честитао представнику грађевинског одбора Горану Јеринићу и начелнику општине Станари Душану Панићу што су истрајали у томе да храм буде изграђен.

„Свако наше мјесто треба да има обиљежје и неку врсту споменика“, поручио је предсједник Додик.

Предсједник Додик је истакао да изградњом Термоелектране Станари ова општина добија значај који и заслужује, те изразио задовољство што се број дјеце која уписују школу повећава, а школски објекат проширује.