Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске присуствовао свечаној сједници Скупштине општине Сребреница

Предсједник Републике Српске присуствовао свечаној сједници Скупштине општине Сребреница 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да највеће признање општине Сребреница – Плакету са златним грбом, које му је данас додјељено, не доживљава као побједу над било ким, већ као признање за развој ове локалне заједнице.

„За мене је то признање, не само за мој рад, него и за однос Републике Српске према овој општини у континуитету, у тешким условима и послијератној обнови Сребренице“, рекао је предсједник Додик, након свечане сједнице Скупштине општине одржаној поводом Дан општине.

Предсједник Милорад Додик је нагласио да је Сребреница увијек посматрана као локална заједница у коју треба додатно улагати како би се „оспособила и почела фино да изгледа“, као што се то већ сада може примијетити.

„Ово је специфично мјесто због трагедије која се овдје десила, али мјесто које даје шансу да се помиримо, да се не дијели бол, него једноставно да сви они који су одговорни за било који злочин одговарају, а да се бол поштује и уважава“, рекао је предсједник Републике.

Предсједник Републике Српске је нагласио да је захвалан Србији и њеном предсједнику Александру Вучићу што је помогао ову локалну заједницу на видљив начин.

„Да није било те свесрдне помоћи, сигурно много ствари не би успјели да урадимо“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Репулике је захвалио на урученом високом признању свима онима који су га предложили, као и онима који су донијели одлуку о додјели признања.

Предсједнику Републике Српске Милорад Додику данас је на свечаној сједници Скупштине општине Сребреница уручено највеће општинско признање – Плакета са златним грбом општине, која му је додијељена за изузетан допринос развоју ове локалне заједнице поводом 11. марта, Дана општине.