Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске присуствовао предаји одговора на Упитник Европске комисије

Предсједник Републике Српске присуствовао предаји одговора на Упитник Европске комисије 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас предаји одговора на Упитник Европске комисије.
Предсједник Републике Српске изјавио је да је европски пут циљ и Републике Српске.

„Вјерујем да БиХ треба да добије статус кандидата за чланство у ЕУ, а све остало ћемо видјети, како ће се кретати“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Републике је оцијенио да је прича у вези са одговорима на Упитник Европске комисије дуго трајала, што је и специфично за БиХ.

Предсједник Додик је истакао да је важо да је у БиХ успостављен механизам координације, кроз који је „прошао“ Упитник, те додао да су на нека од питања дати дупли одговри – они које су дале институције Републике Српске и они на које су одговоре дале институције БиХ.

„Очекујемо да Европа једнако уважи и једне и друге одговоре. Уколико то не уради и уколико би били пристрани према само једној врсти података, била би то лоша порука“, истакао је предсједник Додик.

Предсједник Републике је изразио очекивања да ће подаци које је дала Република Српска у вези са пописом и негу друге битне свари бити уважени, са становишта свих анализа које ће правити Европска комисија.

„Уколико то буде одбачено, сматрамо да је неко од самог почетка хтио да уради превару по том питању“, нагласио је предсједник Републике Српске.