Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске присуствовао обиљежавању 9. јануара Дана Републике Српске у Брчко дистрикту

Предсједник Републике Српске присуствовао обиљежавању 9. јануара Дана Републике Српске у Брчко дистрикту 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас у Брчко дистрикту обиљежавању 9. јануара Дана Републике Српске.
Предсједник Републике Српске изјавио је да је Дан Републике – 9. јануар прилика за окупљање и јединство које се и показало низом одржаних манифестација, као што је и данашња прослава празника у дистрикту.“Ова окупљања и манифестације јединства дају нам снагу и вољу да у слободи градимо бољи живот. Морамо остати привржени Републици Српској, морамо је јачати и чувати, као и развијати нашу свијест о њеном значају“, рекао је предсједник Додик.
Предсједник Српске је подсјетио да је Брчко заједничко власништво два ентитета које су разни међународни фактори покушали удаљити од Српске, истичући значај присуства Републике Српске у овој специфичној локалној заједници која је од стратешког значаја за Српску.
Предсједник Српске је и из Брчког поручио да Дан Републике није уперен против било кога и да у Српској никоме није забрањено да износи ставове и ужива демократска права.