Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске присуствовао Светој архијерејској литургији у Саборном храму Христа Спаситеља

Предсједник Републике Српске присуствовао Светој архијерејској литургији у Саборном храму Христа Спаситеља 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је Република Српска држава српског и осталих народа који у њој живе.
Предсједник Додик је истакао да је Република Српска историјска тежња за слободом српског народа, који не жели да она било коме буде сметња, већ да сви у њој живе слободно.

„Позивам све на мир, стабилност, слободу, уважавање и добар рад на добробит свих нас“, рекао је предсједник Додик испред Саборног храма Христа Спаситеља у Бањалуци, гдје је Свету архијерејску литургију служио Његова светост патријарх српски Иринеј поводом трећег дана Божића посвећеног Светом првомученику и архиђакону Стефану.

Предсједник Додик је навео да Република Српска свој дан слави већ 26 година, што потврђује да постоји воља српског народа да опстане Српска, како у немогућим условима оружане борбе у којој је одбрањена, тако и у условима борбе против политичког насиља разних високих представника који су покушали да девастирају и укину Републике Српску.

„Данас са поносом могу да честитам грађанима Српске Дан Републике, за коју је живот дало више од 30.000 Срба. Наравно, и други су народи страдали у непотребном грађанском рату на просторима БиХ“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Републике Српске је напоменуо да политичка воља српског народа за државом не датира само од тренутка распада бивше Југославије, већ да су слободарске идеје на овим просторима познате кроз историју.

„Можемо да набројимо низ важних имена у историји српског народа који су се борили за његову слободу“, истакао је предсједник Додик.

Предсједник Милорад Додик је додао да је Република Српска демократска и слободна заједница, што потврђује и чињеница да данас представници бошњачког народа организују одређене акције у Републици Српској.

„Република Српска може да прихвати и поднесе ставове који су буквално против ње. Поносни смо поносни на нашу демократију и институције“, закључио је предсједник Додик.