Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске присуствовао свечаности поводом отварања реновиране зграде Основног суда

Предсједник Републике Српске присуствовао свечаности поводом отварања реновиране зграде Основног суда 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас у Бањалуци свечаности поводом отварања реновиране зграде Основног суда.

Предсједник Републике Српске је честитао на реализацији успјешног пројекта који је остварен уз помоћ ЕУ и Владе Српске, те захвалио шефу Делегације ЕУ у БиХ Ларс Гунар Викемарку на финансијској подршци.
„Вјерујемо да Република Српска оправдава такве ангажмане и средства ЕУ и да ћемо наставити заједно да радимо на питањима европских интеграција и онога што је важно, или сматрамо да јесте важно, за Српску“, рекао је предсједник Додик.
Напомињући да ће бољи услови допринијети и бољим резултатима ових институција, предсједник Српске је запосленима пожелио успјешан рад, уз поруку да судови морају бити ефикасни и правични, да остварују општедруштвену улогу која подразумијева да су судови мјесто права и правде.
Предсједник Српске је поручио да је Српска посвећена јачању владавине права и да подржава независно правосуђе.
„Република Српска не врши никакве политичке нити друге утицаје на овакве институције, али тражи одговорност запослених када је ријеч о ефикасности. То се не своди само на број ријешених предмета, већ и на помоћ у прављењу добрих закона, који ће бити конзистентни и примјењиви“, нагласио је предсједник Додик.