Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске присуствовао обиљежавању десете годишњице смрти бившег предсједника Републике Српске Милана Јелића

Предсједник Републике Српске присуствовао обиљежавању десете годишњице смрти бившег предсједника Републике Српске Милана Јелића 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас у Модричи обиљежавању десете годишњице смрти бившег предсједника Републике Српске Милана Јелића. Предсједник Додик је рекао да је Милан Јелић био одан припадник српског народа и предсједник Републике који је у рад институције предсједника за кратко вријеме унио доста новина.
„Милан Јелић је, прије свега, био и остао добар човјек. Човјек који је имао стрпљења и снаге за све туђе проблеме, који је одисао својом одлучношћу, човјек који је уносио цијелог себе у све што је радио и, вјероватно је због тога рано и отишао“, навео је предсједник Републике.
Предсједник Српске је оцијенио да је мало оних који током живота успију да око себе окупе значајан број људи, као и да је мало таквих којима успије да људи према њему гаје љубав и након што умре, о чему свједоче помени који су му служени годинама послије његове смрти.
„Милан је дио и одраз политике коју смо водили и зато је био и остао човјек који окупља људе“, рекао је предсједник Додик, те додао да Милан Јелић припада групи срећних људи који, према Његошу, „довијека живе“ и имали су се „рашта и родити“.