Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске присуствовао отварању погона за производњу преципитираних хидрата фабрике „Алумина“

Предсједник Републике Српске присуствовао отварању погона за производњу преципитираних хидрата фабрике „Алумина“ 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас у Зворнику отварању погона за производњу преципитираних хидрата фабрике „Алумина“ .
Предсједник Републике Српске изјавио је да је зворничка „Алумина“ успјешна компанија, која има развојну шансу и коју власти Српске подржавају у свему што ради. Предсједник Додик је нагласио да је потврда развоја „Алумине“ и данашње отварање новог погона за производњу преципитираних хидрата, у који је та компанија уложила седам милиона КМ.
Предсједник Српске је оцијенио да су ово најбољи дани комбината, а скоро 300 милиона КМ прихода, од чега више од 95 одсто из извоза, говори о томе да се у овој компанији добро ради.
Он је нагласио да је опредјељење да буду грађене и додатне линије у „Алумини“, што је исправна пословна оријентација менаџмента компаније.
„Оног тренутка када смо одлучили да прекинемо сарадњу са Литванцима и да уђемо у доста проблематичан, али ипак одлучујући корак, а то је да ријешимо односе у власништву са Литванцима одлучили смо се за развој „Алумине“ и регије Бирач у цјелини“, рекао је предсједник Додик.
Он је увјерен да ће проблеми из прошлости бити ријешени у правичном правосудном поступку, те апеловао да правосуђе Српске брже и одлучније рјешава ово питање, да би се коначно ставила тачка и дала шанса развоју који је неопходан не само овом крају и компанији, већ цијелој Српској.
„Суд Републике Српске треба да суди у име Српске, а не у име шпекуланата и евентуално било каквих Литванаца који су овдје покушали да направе нешто друго, а не успјешну фабрику. Након рјешења тог питања, изласка из стечаја, овдје се стварају огромне шансе које не смијемо да пропустимо. Нама треба оптимизам. Ово је мјесто оптимизма, овдје се запошљавају млади људи, до краја ове године око 200 новозапослених, а већ сада 40“, истакао је предсједник Српске.
Он је рекао да су у „Алумини“ запослени млади инжењери који одрађују приправнички стаж и нагласио да је то оно што треба подржавати.