Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске присуствао централној свечаности поводом 12. маја – Дана Војске Републике Српске и Дана Трећег пјешадијског (Република Српска) пука

Предсједник Републике Српске присуствао централној свечаности поводом 12. маја – Дана Војске Републике Српске и Дана Трећег пјешадијског (Република Српска) пука 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас у касарни „Козара“ у Бањалуци централној свечаности поводом 12. маја – Дана Војске Републике Српске и Дана Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ.
Предсједник Републике Српске рекао је да је Војска Републике Српске славна војска која је одбранила слободу српског народа на овим просторима.
„Овдје смо да бисмо одали почаст борцима који су дали животе за стварање Републике Српске, али и свим припадницима Војске Републике Српске“, рекао је предсједник Додик.
Он је подсјетио да је Војска Републике Српске формирана у вријеме распада бивше Југославије када су Бошњаци и Хрвати хтјели да отцијепе БиХ од Југославије.
„Поносан сам што сам присуствовао сједници Народне скупштине Републике Српске када је донесена одлука о формирању Војске Републике Српске. Када је српски народ имао војску могао је да се одбрани, а када је није имао догађао се Јасеновац“, рекао је предсједник Републике.
Он је нагласио да је држава коју је створила Војска Републике Српске у интересу српског народа и да није уперена против било кога.
„Република Српска је симбол слободе српског народа и није уперена против било кога. Наш приоритет је опстанак Републике Српске и слобода српског народа, али и да одлучно бранимо свој Устав, функцију и права“, навео је предсједник Српске.
Он је рекао да никада не смије бити заборављен симбол Републике Српске, а то је њена војска.
„Не желимо конфликт, него мир. С поносом морате, припадници Трећег пјешадијског (Република Српска) пука, гајити традицију Војске Републике Српске и присјећати се наше славне војске“, истакао је предсједник Додик.
Он је навео да је Република Српска за мир и за евроинтеграције, а да српски народ мора да одлучи о чланству у НАТО-у који га је бомбардовао.
Предсједник Републике Српске је припаднике Трећег пјешадијског (Република Српска) пука поздравио традиционалним поздравом „Помоз` Бог, јунаци!“.