Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске примио у наступну посјету амбасадора Француске у БиХ

Предсједник Републике Српске примио у наступну посјету амбасадора Француске у БиХ 


Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је данас у Бањалуци, у наступну посјету амбасадора Француске у БиХ Гијома Русона.
Предсједник Додик упознао је амбасадора Русона да је Република Српска стабилна на политичком и економском плану, да ће ускоро бити усвојен буџет за наредну годину, као и да је опредијељена за европски пут на коме жели да буде видљива, док са НАТО српски народ и Република Српска има негативно искуство из протеклог рата. Република Српска није против сарадње са НАТО у неким програмима али је реалност да код наше јавности нема спремности за интеграције са НАТО савезом. Буде ли то на дневном реду, рекао је предсједник Додик, народ ће свој став свакако изнијети на референдуму.
Предсједник Републике Српске пренио је француском амбасадору да три народа у БиХ треба суверено да доносе одлуке без наметања са стране, те да Република Српска жели да буде на позицији која јој је дата Дејтонским споразумом .
Предсједник Додик и амбасадор Русон сложили су се да су односи Републике Српске и Француске добри и да их треба још унапређивати.