Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске отворио Центар за специјалистичке социјалне услуге „За мајку и дијете“

Предсједник Републике Српске отворио Центар за специјалистичке социјалне услуге „За мајку и дијете“ 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик отворио је данас у Бањалуци Центар за специјалистичке социјалне услуге „За мајку и дијете“, јединствену установу у региону која ће примјењивати савремене свјетске трендове у лијечењу раних развојних поремећаја код дјеце.
Предсједник Додик је изразио задовољство чињеницом да је Република Српска добила овако значајну установу и да дјеца неће морати да иду у иностранство на лијечење.
„Отварање овог центра је дио активности коју смо годинама спроводили, а ријеч је о донаторској вечери коју кабинет предсједника Српске организује крајем године“, рекао је предсједник Српске новинарима и додао да је за другу фазу изградње Центра потребно 80.000 КМ, а да ће данас у ту сврху бити уплаћено 30.000 КМ.
Предсједник Републике је истакао да ће остатак потребних средстава бити уплаћиван у континуитету како радови буду напредовали док Центар не буде завршен у цјелини.
Предсједник Српске је додао да Центар посједује и станове намијењене за смјештај родитеља који долазе из унутрашњости.