Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске отворио Техничко-лабораторијски центар Саобраћајног факултета у Добоју

Предсједник Републике Српске отворио Техничко-лабораторијски центар Саобраћајног факултета у Добоју 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик отворио је данас у Добоју Техничко-лабораторијски центар Саобраћајног факултета у овом граду у чију изградњу је укупно уложено седам милиона КМ.

Од укупне вриједност уложених средстава у изградњу Центра, Влада Републике Српске уложила је четири милиона КМ, град Добој 1,3 милиона, Саобраћајни факултет 1,3 милиона, те „Електро Добој“ 200.000 КМ.

„Република Српска завршава 120 километара ауто-путева и овакви институти имаће своју сврху“, нагласио је предсједник Републике Српске током свечаног отварања Техничко-лабораторијског центра.

Предсједник Додик је рекао да је задовољан што је Универзитет Источно Сарајево богатији јер посједује најмодернију опрему, захваљујући напорима Владе Српске и њених министарстава, града Добоја и Универзитета.

Предсједник Републике је рекао да је веома важно да сарађују различити нивои власти, поготово републичке и локалне, и подсјетио да је град Добој велико инвестиционо градилиште.

Предсједник Додик је подсјетио на пројекат изградње нове болнице у Добоју у коју је Влада уложила значајна средства, наставак изградње Коридора „Пет це“, као и завршетак ауто-пута Добој-Бањалука ове године.