Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске отворио Поликлинику Болнице Источно Сарајево

Предсједник Републике Српске отворио Поликлинику Болнице Источно Сарајево 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је данас отворена Поликлиника Болнице Источно Сарајево „направљена искључиво средствима државе Републике Српске“ и да је опредјељење власти да се на цијелој територији Републике Српске обнове и уреде болнички центри.

Наводећи да је у току изградња нове болнице у Источном Сарајеву чији ће саставни дио бити и ова поликлиника, предсједник Додик је рекао да је за нову болницу и поликлинику из буџета Републике Српске укупно издвојено укупно 55 милиона КМ, при чему то није урађено науштрб средстава за здравствени сектор.

Након отварања Поликлинике и обиласка радова на изградњи новог болничког објекта, предсједник Додик је истакао да је опредјељење власти Републике Српске да се на цијелој територији Републике обнове и уреде болнички центри.

„Од нове болнице у Невесињу, реконструисане болнице у Требињу, потпуно реконструисаног центра у Фочи, изградње болнице у Источном Сарајеву, у Зворнику смо давно завршили реконструкцију, изградили нову болницу у Бијељини, у Добоју почињемо да градимо нову болницу, у Бањалуци завршавамо Клинички центар, који ће крајем ове године биће доступан свима, у Приједору идемо у санацију“, прецизирао је предсједник Републике Српске.

Према ријечима предсједника Додика, Република Српска издваја далеко више за здравство него што је то према неким европским стандардима за овај број популације и густину насељености.

„Морамо да финансирамо одређене праксе које овдје због малог броја становника имају мањи број корисника, али смо се у сваком случају за то опредијелили“, рекао је предсједник Додик, подсјећајући да ће се нови здравствени центар у Источном Сарајеву звати „Србија“.

Предсједник Републике Српске нагласио је да се изградњом болнице у Источном Сарајеву не завршава један инвестициони циклус.

„Пут Лукавица-Јахорина у дијелу од четири километра биће ове године реконструисан“, рекао је предсједник Додик и као пројекте на којима ће бити рађено у Источном Сарајеву навео завршетак изградње позоришта, трга, школске дворане, спортске дворане, односно свега онога што држава треба да уради.

Констатујући да је чињеница да је потребно више радних мјеста, предсједник Додик је изразио увјерење да ће добра инфраструктура, у шта спада и болница, привући инвеститоре да отворе индустријске и неке друге погоне.

„Све што је Република Српска овдје требало да уради, она је урадила“, истакао је предсједник Додик.

Предсједник Републике је поручио да ће сви инфраструктурни пројекти у Источном Сарајеву, које је на почетку свог мандата затекао неријешеним, бити ријешени јер то заслужују становници овог краја.