Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске одржао конференцију за новинаре

Предсједник Републике Српске одржао конференцију за новинаре 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас да је Република Српска одржавањем референдума о Дану Републике показала свој политички капацитет и вољу грађана, али да никога није угрозила.

Предсједник Додик је изразио захвалност свима који су подржали рефрендум, сваком човјеку који је гласао, те истакао да је поносан на чињеницу да је референдум протекао у миру, без инцидената.

Предсједник Републике Српске је оцијенио да је српски народ данас показао политичку зрелост и одлучност.

„Имамо позитивне резултате референдума и изражавам задовољство овим даном који ће ући у историју Републике Српске“, поручио је предсједник Републике Српске на конференцији за новинаре.

Према мишљењу предсједника Додика, Република Српска референдумом није жељела никога да угрози.

„Референдум је законско право које има Република Српска. Први пут, након потписивања Дејтонског мировног споразума, спроведен је референдум као средство и начин одлучивања“, рекао је предсједник Додик и напоменуо да нико не замјера Бошњацима на политичком ставу да не изађу на референдум, који је био реакција на раније предузете акције.

Предсједник Републике је поновио да је одлука о референдуму прва у спровођењу одлука Уставног суда БиХ.

„Сада знамо да је 9. јануар потврђен од наших грађана, који нису спремни да се одрекну тог датума. Нико у Републици Српској ко буде одлучивао неће моћи да занемари ову чињеницу“, рекао је предсједник Додик, који је захвалио политичким факторима који су се јавно декларисали за референдум, а вршили опструкције овог процеса.

Предсједник Додик је истакао да Република Српска након референдума нема чега да се плаши и да иде даље.

„Република Српска ће на ситуације у којима јој се покушају одузети права одговорити на овај начин. Све смо сада добро увјежбали и можемо да одговоримо често и спремно на сваки покушај понижавања“, рекао је предсједник Додик.
Бањалука - Додик, Каран