Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске одликовао Академски ансамбл пјесама и игара руске армије „А. В. Александров“

Предсједник Републике Српске одликовао Академски ансамбл пјесама и игара руске армије „А. В. Александров“ 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас у Бањалуци одликовање Академском ансамблу пјесама и игара руске армије „А. В. Александров“. Предсједник Републике Српске одликовао је Академски ансамбл пјесама и игара руске армије „А. В. Александров“ Орденом заставе Републике Српске са златним вијенцем, за немјерљив допринос у ширењу културне и духовне сарадње, српског и руског народа, као и укупном развоју пријатељских односа између Републике Српске и Руске Федерације.
Предсједник Републике Српске је истакао да је за Републику Српску велико задовољство и срећа долазак овог ансамбла у Бањалуку, те захвалио свима који су учествовали у организацији овако великог догађаја.
„Република Српска и Русија имају највећи могући ниво сарадње. Ми смо поносни на ту сарадњу и разумијевање које имамо. На плану економије наши односи су веома добри, а све чинимо да у области културе, образовања и здравства тај ниво подигнемо што је могуће више“, рекао је предсједник Додик обраћајући се члановима Ансамбла.
Предсједник Републике је нагласио да Република Српска доживљава Русију као братску и пријатељску земљу, а чланове ансамбла као пријатеље и браћу.
„Моје мисли и поштовање иду ка трагично страдалим припадницима овог ансамбла. Чињеница да ансамбл дјелује и ради говори о величини ансабмла, те историји – његовој и саме Русије“, рекао је предсједник Српске.
Предсједник Додик је нагласио да је долазак ансамбла у Српску још један доказ пријатељства.
„Импресиониран вашим умјетничким и организационим способностима, чињеницом да сте данас овдје, одлучио сам да вам додијелим орден као знак поштовања према свим бившим члановима, садашњим и онима који ће у будућности проносити славу ансамбла“, поручио је предсједник Додик члановима ансамбла.
Према ријечима предсједника Републике Српске, ово одликовање ће још више приближити Српску срцима свих чланова „Александрова“.