Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске на свечаном отварању болнице „Србија“ у Источном Сарајеву

Предсједник Републике Српске на свечаном отварању болнице „Србија“ у Источном Сарајеву 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је отварањем нове Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву завршен период огромних напора које је уложила Влада у овај град да ријеши готово сва витална инфраструктурна питања.
„Желим вам да што дуже из даљине гледате овај објекат“, поручио је предсједник Додик у обраћању на свечаној церемонији отварања Болнице „Србија“.
Напомињући да је на овом подручју било много отворених инфраструктурних проблема, предсједник Српске је истакао да је рађено на томе да буде ријешено питање путног правца од Лукавице према Јахорини, као и да стара дионица неизграђеног дијела буде реконструисана, за шта су изабрани извођачи.
Предсједник Српске је подсјетио да је Влада уложила у Јахорину више од 50 милиона КМ, знајући да је то важан привредни капацитет овог региона.
„Иза нас стоји најуспјешније сезона Јавног предузећа `Јахорина` икада у његовој историји“, напоменуо је предсједник Додик.
Према његовим ријечима, уз огромну помоћ Србије и предсједника Александра Вучића, данас се завршавају позориште у овом граду, трг, нови објекти на Палама, али и многи пројекти широм Републике Српске.
Предсједник Републике је напоменуо да је предсједник Вучић без оклијевања помогао и да му је жао што не присуствује данашњој церемонији.
„Ријеч је о човјеку који несебично воли Републику Српску и српски народ, а посебно овај крај“, навео је предсједник Српске.
Предсједник Додик је истакао да „локални анимозитети морају да престану пред моћи овог објекта“.
„Болница је за све људе којима је потребна помоћ, овај објекат је за све генерације које долазе“, поручио је предсједник Додик.
Предсједник Републике је захвалио и бившем директору болнице Славку Ждралу који је у немогућим условима одржао функционисање ове здравствене установе.
„Када сам прије десет година долазио, направили смо приоритете и све послове које смо ставили на дневни ред смо завршили. Са овом болницом завршили смо прву фазу, а сада са одговорним људима морамо да видимо како даље“, рекао је предсједник Додик.
Предсједник Српске је поручио да ово није крај, већ само завршетак једне етапе, истакавши да ускоро почиње градња болничког објекта у Добоју, чиме ће бити завршена комплетна изградња и реконструкција цијелог болничког сектора.
„У те пројекте улаже се неколико стотина милиона марака“, истакао је предсједник Додик.
Предсједник Српске је истакао да Република Српска данас има најбољи уређен и сређен болнички сектор.
„Бити данас овдје за мене је понос и рећи ћу – идемо даље. Република је наш завјет“, поручио је предсједник Додик.