Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске гласао на референдуму

Предсједник Републике Српске гласао на референдуму 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је данас у Републици Српској важан и свечарски дан, те да ништа не смије и неће да поквари ту атмосферу.

Након изјашњавања на данашњем референдуму о Дану Републике, предсједник Додик је изразио задовољство чињеницом да ће народ у Републици Српској искористити своје право да се опредијели о референдумском питању, те чињеницом да се све одржава у стабилној и мирној атмосфери.

„Све информације говоре да су сва гласачка мјеста отворена, да нема никаквих проблема у гласању. Излазност је већа него што је уобичајено у ово вријеме редовног изласка на изборе“, рекао је предсједник Додик у Лакташима.

Предсједник Додик је позвао све грађане Републике Српске да изађу на референдум до краја дана, истичући да се грађани које је срео радују због те могућности.

„Референдум је празник за нас и сви ставови за или против сада више нису важни колико је важно да се данас одржава референдум који ништа и нико не може и не треба да доведе у питање, нити да на њега баци било какву љагу“, истакао је предсједник Додик.

Према ријечима предсједника Републике, данас је цијела Република Српска мирна и стабилна и тако ће бити до краја дана.

„Данас мислим само о овом дану и вјероватно ћу се вечерас радовати резултатима, јер је атмосфера таква, а сви наредни дани доносе и ово и оно – видјећемо на који начин ће то ићи“, рекао је предсједник Републике Српске.

На питање новинара шта ће рећи тужиоцима уколико против њега буде поднесена кривична пријава, предсједник Додик каже да ће његов одговор бити побједа на референдуму.

„Ако неко хоће некога да хапси, нека хапси цијели референдум и мене нека приводи“, поручио је предсједник Додик.

Предсједник Републике је додао да су апсолутне спекулације да је референдум заказиван данас због локалних избора и подсјетио да је одлуку о референдуму донесена због одлука Уставног суда БиХ и да су је донијеле све политичке партије у Републици Српској.

„То што неко калкулише и говори ово или оно, о томе ћемо у наредним данима“, истакао је предсједник Додик.

Предсједник Милорад Додик је навео да се данас у Швајцарској одржавају три референдума, у Мађарској један, а да је само референдум у Републици Српској попримио одређена значења.

„Мени је драго што сте се окупили овдје да видите како је Република Српска мирна, осунчана, стабилна, лијепа, радосна што има прилику да гласа на референдуму“, истакао је предсједник Републике Српске.
20160925_Referendu u RS - Milorad Dodik_14_PHOTO_Borislav Zdrinja