Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике разговораo са предсједником Парламента Фландрије

Предсједник Републике разговораo са предсједником Парламента Фландрије 

20130321_PomansПредсједник Републике Српске Милорад Додик разговораo је данас са предсједником Парламента белгијске покрајине Фландрије Јаном Пеумансом. Предсједник Додик упознао је предсједника Парламента Фландрије са ситуацијом у Републици Српској и БиХ и опредјељењем Републике Српске за европске интеграције. Предсједник Републике Српске нагласио је да се Република Српска види у европским интеграцијама и да је за њу прихватљиво поштивање слова Дејтонског споразума.
Предсједник Републике Српске се договорио са предсједником Парламента белгијске покрајине Фландрије о размјени контаката у области образовања и изразио очекивање да ће доћи и до посјете представника других институција Фландрије Републици Српској.
Предсједник Додик рекао је да је регионализам или аутономија региона нешто што кореспондира са политичким циљевима Републике Српске. У том погледу је искуство Белгије и јачање регионалних аутономија нешто што треба детаљно да изучимо, док смо код укупног уређења БиХ привржени оном што имамо у Уставу, а оспоравамо свако насиље међународног фактора, истакао је предсједник Додик.