Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике разговарао са градоначелником Бијељине

Предсједник Републике разговарао са градоначелником Бијељине 

20130417_Dodik_Micic Предсједник Републике Српске Милорад Додик одржао је данас, у Бањалуци, састанак са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем, којем је присуствовало и више министара у Влади Републике Српске.
Градоначелник Бијељине упознао је предсједника Републике са ситуациjом на подручју Града Бијељина и динамиком реализације више пројекaта од значаја за Бијељину и регију.
На састанку су размотрени начини и модалитети на који републички органи и институције могу да помогну локалној заједници у реализацији ових пројеката.
У том смислу, договорено је да у наредном периoду представници градске администрације и ресорних министарстава одрже састанке, на којима би детаљније расправљали о одређеним пројектима и превазилажењу проблема који их прате.
Предсједник Републике нагласио је да је Бијељина од изузетне важности за Републику Српску и указао на потребу заједничких активности локалних и републичких власти.
На састанку је, између осталог, разговарано о пројекту гасификације у Бијељини, коришћењу геотермалне енергије, изградњи „Луке Рача“ и жељезничке и аутобуске станице.