Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике разговарао са нерезидентним амбадором Индије за БиХ

Предсједник Републике разговарао са нерезидентним амбадором Индије за БиХ 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговараo је данас у Бијељини са нерезидентним амбадором Индије за БиХ Рахулом Чабром.

Предсједник Додик је истакао да Република Српска гаји пријатељске односе са Индијом и да жели да се ти односи унаприједе на економском, културном и сваком другом реалном плану.

Предсједник Реублике Српске се индијском амбасадору захвалио на све већем ангажману Индије у пројекте у Републици Српској, стипендијама које додјељују младим студентима за студирање у Индији, на индијском парку пријатељства који ће Индија градити у Милићима као и блиској сарадњи и пројектима са Бањалуком и још низ градова у Републици Српској.

Предсједник Додик и амбасадор Чабра су се дотакли и актуелне мигрантке кризе у БиХ која постаје озбиљан проблем. Индијски амбасадор је увјеравао предсједника Додика у одлучан став Индије да ће, уколико се на тереиторији БиХ евентуално појави неко од миграната из Индије, представници државе Индије лично их вратити назад.

Предсједник Реублике Српске и индијски амбасадор разговарали су и о осталим актуелним политичким и економским питањима у БиХ и региону. Предсједник Додик том приликом је рекао да на предстојећим изборима очекује велику побједу СНСД-а и владајуће калиције у Републици Српској и њихових кандидата.