Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике отворио новоизграђену трасу пута преко превоја Чемерно

Предсједник Републике отворио новоизграђену трасу пута преко превоја Чемерно 

20130805_Cemerno_2Предсједник Републике Српске Милорад Додик пустио је данас у саобраћај новоизграђену трасу пута преко превоја Чемерно.
Предсједника Републике Српске истакао је да новоизграђена траса пута представља „врата Херцеговине, слободу Херцеговине и Републике Српске“, те да је реализацијом пројекта трајног рјешења клизишта Чемерно, Република Српска показала способност да може ријешити све проблеме.
Предсједник Републике додао је да је реализацијом овог пројекта Херцеговини, из које се вијековима расељавало становништво, сада омогућено да се комуникацијски приближи просторима Републике Српске и Србије, како би се брже развијала и у њу брже долазило.
Предсједник Додик изјавио је да је данашњи дан понос Републике Српске, јер је успјела да покаже способност и да обезбиједи новац за рјешавање стогодишњег комуникацијског проблема.
Данас је важно побјеђивати и показати способност да се иде даље, да се не губи, а то управо чини Република Српска, истакао је предсједник Републике.
Предсједник Републике Српске напоменуо је да је овим пројектом, изградњом трасе од Вишеграда до Требиња, пута према Херцег Новом, урађена једна цјелина која ће имати велики значај за цијелу Херцеговину, а посебно за Требиње, које је постало незаобилазна туристичка дестинација. 20130805_Cemerno_1