Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике на отварању фабрике текстила у Билећи

Предсједник Републике на отварању фабрике текстила у Билећи 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, амбасадорка Њемачке у БиХ Улрике Маријa Кноц и представници њемачке компаније “Штајман” свечано су отварили фабрику текстила у Билећи, у којој ће бити запослено око 200 радника. Предсједник Републике је оцијенио да је ово изузетно важан дан за Билећу, истичући да је ово почетак сигурне производње и рада. Показали смо способност да у овом необичном времену, када се губе радна мјеста отварамо нова, што ћемо чинити и у наредном периоду. Желимо да нашим партнерима из Њемачке докажемо да можемо на квалитетан начин да одговоримо њиховим потребама, рекао је предсједник Додик. Изражавајући задовољство што је у текстилним погонима у Билећи запослено 200 нових радника, предсједник Додик је најавио да ће овакви погони бити отварани и у другим источнохерцеговачким општинама, а након тога и у цијелој Српској, гдје буде постојао интерес за то.20130516_Bileca_1

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је задовољство отварањем нових радних мјеста и истакла да је Влада Српске опредијељена да у потпуности реализује започети пројекат развоја текстилне индустрије у Републици Српској, да се он унаприједи и отворе нова радна мјеста.

Директор Привредног друштва „Никола Тесла“ Драган Вучетић рекао је да је ово најмодернији центар за обучавање у Европи са најсавременијом технологијом у којем ће бити запослено више стотина радника. Он је нагласио да је пласман производа већ обезбијеђен за њемачко тржиште и најавио да ће наредних мјесеци овакви погони бити отворени и у Требињу, Љубињу, Невесињу и Берковићима. Директор Привредног друштва „Никола Тесла“ је рекао да је почела анализа производних капацитета и у осталим дијеловима Републике Српске, те да ће, уколико буде довољно интересовања, овакви погони бити отворени и у другим општинама Републике Српске.

20130516