Налазите се: Почетна » Новости за потпредсједнике » Посјета хрватског изасланства бискупском ординијату у Бањалуци

Посјета хрватског изасланства бискупском ординијату у Бањалуци 

Представници Бањалучке бискупије, предвођени бањалучким бискупом монс. Фрањом Kомарицом,данас су, 24. сијечња 2019. године, примили хрватско изасланство у Бања Луци.
Разлог посјете је састанак у вези пројеката, који се односе на унапређење квалитета живота Хрвата Бањалучке регије, али и пројеката одрживог повратка и стамбеног збрињавања.
Уз представнике Бањалучке бискупије, састанку су назочили у име допредсједника Републике Српске Јосипа Јерковића, савјетник Драган Јуричевић и генерални конзул Републике Хрватске у Бања Луци Златко Kрамарић, а у име хрватског изасланства били су: државни тајник Средишњег државног уреда за Хрвате изван Републике Хрватске Звонко Милас , државна тајница Министарства вањских и еуропских послова Здравка Бушић и државни тајник Средишњиег државног уреда за обнову и стамбено збрињавање Никола Мажар.
Такођер, на састанку су назочили у име Министарства регионалног развоја и ЕУ фондова Стела Арнери и савјетница с посебним положајем за питање Хрвата у БиХ Жана Ћорић.