Налазите се: Почетна » Вијести » Писмо предсједника Републике Српске предсједнику Републике Србије

Писмо предсједника Републике Српске предсједнику Републике Србије 

Писмо предсједника Републике Српске Милорада Додика предсједнику Републике Србије Александру Вучићу:

Уважени предсједниче Републике Србије, господине Вучићу, драги пријатељу,

Срби у Републици Српској и Срби у Републици Србији један су народ, и немојмо дозволити да нас дијеле. Зато је и јединство Републике Српске и Републике Србије природно и не смијемо да одустајемо од тога.

Имајући у виду актуелну ситуацију и нападе на Вас лично, који не долазе само из редова бошњачког народа, већ и од стране српских представника, стварних или лажних, a који Вас оптужују за мијешање у изборни процес и утицај на вољу српског народа у Босни и Херцеговини, ја Вас искрено молим да Вашу посјету Источном Сарајеву одложите за послије предстојећих избора. То Вас молим са истинском жељом и с поштеном намјером да Вас заштитим од напада свих оних који не желе бољу будућност за српски народ.

Република Српска, њен народ и ја, као њен предсједник, вјечито ћемо Вам бити захвални за безрезервну подршку. Хвала за донације којима смо изградили или реконструисали болнице, вртиће, школе, домове културе, путеве, мостове и комуналну инфраструктуру. Захваљујући Вама, народ у Републици Српској осјећа подршку и љубав Србије.

Зато и овом приликом, као предсједник Републике Српске, желим да потврдим братство са Републиком Србијом и своју посвећеност блиској међусобној сарадњи, а због боље будућности за наш један и јединствени српски народ.

Драги пријатељу, молим Вас да се колико у понедељак видимо у Београду и направимо планове за наставак сарадње Србије и Српске. Такође Вас молим да ништа не замјерите народу Републике Српске, само зато што неки од опозиционих представника говоре лоше о Србији, о Вама лично, јер ми Срби из Републике Српске увек ћемо гледати у Србију као светионик слободе и наде за цјелокупни српски народ.

Такође желим да вас обавијестим да, вољом народа Републике Српске, болница коју сутра отварамо у Источном Сарајеву,  носи име „Србија“ .

До скорог виђења и с поштовањем,

ПРЕДСЈЕДНИК

Милорад Додик