Налазите се: Почетна » Вијести » Одржана Прва сједница Одбора за прославу Дана Републике Српске

Одржана Прва сједница Одбора за прославу Дана Републике Српске 

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић предсједавала je данас Првом сједницом Одбора за прославу Дана Републике Српске, на којој је конституисан Одбор за прославу 9. јануара – Дана Републике Српске, те усвојен Програм и финансијски план прославе.

Централни догађаји поводом прославе Дана Републике и ове године биће свечани дефиле на Тргу Крајине, свечана академија у спортској дворани „Борик“, као и  свечани пријем у Административном центру Владе Републике Српске.

Програмом прославе 9. јануара – Дана Републике Српске 2019. године предвиђени су традиционални пријеми код предсједнице Републике, полагање вијенаца на споменике палим борцима Војске Републике Српске и борцима НОР-а, на Спомен костурницу, Споменик бањалучким бебама, као и полагање вијенаца на спомен-обиљежју бившег предсједника Републике Српске др Милана Јелића.

Програмом обиљежавања предвиђена је додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима и одржавање сједнице Сената Републике Српске.

У свим градовима и општинама Републике Српске, те представништвима Републике Српске у иностранству, биће обиљежен Дан Републике Српске, а у Бањој Луци ће 9. јануара бити организован богат културно-умјетнички програм.
Програмом је предвиђено и традицонално обиљежавање Дана Републике Српске у Брчко Дистрикту.