Налазите се: Почетна » Вијести » ИЗЈАВА ПРЕДСЈЕДНИКA РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ИЗЈАВА ПРЕДСЈЕДНИКA РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 

Најоштрије осуђујем физички напад на Незира Дардагана који се догодио у Зворнику на велики муслимански празник Бајрам.

У Републици Српској, као демократској заједници, данас се живи у миру и толеранцији и грађани било које вјерске и националне припадности могу неометано да славе своје празнике. Сви они који на било који начин, а посебно примјеном силе покушавају то пореметити, морају бити оштро санкционисани.

Желим да похвалим полицију, која је за веома кратко вријеме пронашла починиоце овог физичког напада, а од полиције и правосудних органа очекујем да у потпуности расвјетле овај немио догађај и починиоце адекватно санкционише.

Користим ову прилику да похвалим празничне жеље реис-л-улеме Хусеина Кавазовића да се живи у слози и миру, али у исто вријеме желим и да га подсјетим да не постоји босански језик, како то реис воли дезинформисати јавност.

Бошњаци имају право на свој језик, али се он не може називати босанским, него бошњачким. Обиљежје језика носи обиљежје народа.

Реис Кавазовић би требао знати да у БиХ живе људи који говоре српски и хрватски језик и који нису спремни да се одрекну чињенице да је језик дио њиховог идентитета.