Налазите се: Почетна » Новости за потпредсједнике » Допредсједник Републике Српске Јосип Јерковић посјетио подузеће Електро механика у Брчком

Допредсједник Републике Српске Јосип Јерковић посјетио подузеће Електро механика у Брчком 

Допредсједник Републике Српске Јосип Јерковић заједно са предсједником Савеза за повратак избјеглих и расељених Посавине Павом Дујаком посјетили су данас 07.11.2017. године подузеће Електро механика у Брчком.
Савез за повратак избјеглих и расељених Посавине на челу с предсједником Павом Дујаком као невладина и непрофитна организација помаже у повратку, обнови и одрживом повратку Хрвата у Посавини и шире. Данас смо у Брчком дошли у посјету подузећу Електро механика која између осталог израђује стројеве за производњу сокова. Намјера нам је купити један строј, како би могли омогућити повратницима да могу радити и живјети од свога рада.
Драго ми је да Савез брине о повратницима који су се вратили и обрађују земљу, те тако осигуравају увјете за живот својих обитељи, али и стварају позитивну пословну климу на локалним разинама. Сама обновљена кућа није довољна, ако људи немају од чега живјети, изјавио је допредсједник Јерковић.